woensdag 22 maart 2017

Radijsjesquiche met pesto van radijsjesloof (VEGGIE)

Toen ik onlangs verjaarde mocht ik van manlief een gerechtje uitkiezen dat hij dan zou klaarmaken. Toen ik het recept van deze quiche tegenkwam, liep het water me meteen in de mond. Het was de man zijn allereerste zelfgemaakte quiche en wat - was - hij - lekker!!! Overheerlijk, echt waar! Ook de pesto was absoluut om duimen en vingers van af te likken!


Dit heb je nodig;

1 bosje radijzen (met loof!)
1 rol bladerdeeg
100 g erwtjes (diepvries)
2 eetlepels verse tijmblaadjes
4 eieren
150 ml room
50 g geraspte kaas

voor de pesto:
het loof van de radijsjes
een handvol verse peterselie
1 teentje knoflook
20 g pijnboompitten
30 g parmezaanse kaas
een flinke scheut olijfolie

EXTRA: springvorm +/- 26 cm diameter, pan met deksel, blender (of staafmixer)

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.

Maak de radijsjes los van het loof (hou het loof bij voor de pesto!), was ze en snijd ze doormidden.
Verhit wat olijfolie in een pan met deksel, leg de radijsjes erin onder gesloten deksel en laat een vijftal minuten stoven. Doe dan de erwtjes erbij, kruid met peper en zout en bak even al roerend tot de erwtjes ontdooid zijn. Zet de pan opzij.

Roer de room, de eieren, de kaas, de tijmblaadjes en een beetje peper en zout goed door elkaar met een garde.

Leg het bladerdeeg samen met het bijgevoegde bakpapier in de springvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Zo bolt het deeg straks niet op.

Verdeel de groenten over de deegbodem en giet het room-ei-mengsel er overheen. Bak de quiche 30 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de pesto:

Pel en pers de knoflook. Spoel het radijsloof en de peterselie.
Doe de knoflook, het loof, de peterselie, de pijnboompitten, de parmezaan, wat peper en zout en de olijfolie in de blender en mix goed. Voeg zo nodig nog wat olijfolie toe om de pesto smeuïger te maken.

Serveer de pesto bij de quiche. Smakelijk!!!


(recept uit Libelle Lekker)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten