zaterdag 11 februari 2017

Salade met prei, aardappel, eitjes en amandelen

Ik ben normaal niet zo dol op prei. Wel, en in dit gerecht vond ik de prei net heel lekker! Niet alleen de prei natuurlijk... Een super geslaagde combinatie!


Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

600 g vastkokende aardappelen
2 preistengels
1 eetlepel kokosolie
5 eieren
2 eetlepels gehakte verse peterselie
1 theelepel citroensap
350 g roomkaas / plattekaas
80 g amandelen (gepeld of ongepeld)
peper en zout
4 eetlepels olijfolie

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook of stoom ze gaar. Zet ze daarna in de koelkast.

Snijd de prei in ringen van +/- 1 cm dik. Verhit en smelt een eetlepel kokosolie in een pan en bak de preiringen hierin al roerend aan. Blus hem dan met een scheutje water en laat stoven tot het water verdampt is. De prei moet volledig gaar zijn. (proeven!) Kruid met wat peper en zout en laat afkoelen.



Hak de amandelen in grove stukken en meng ze met de prei, de aardappelen, 1 eetlepel gehakte peterselie en 4 eetlepels olijfolie. Kruid bij met wat peper en zout indien gewenst.


Kook de eieren hard of bijna hard (de dooiers mogen nog een béétje lopend zijn) in 7 minuten. Spoel ze dan onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in partjes.

Meng de roomkaas met het citroensap en wat peper en zout.


Schep de salade in diepe borden, leg de eieren erop en bestrooi met de resterende peterselie. Serveer met het roomkaasmengsel. Smakelijk!!


(recept uit 'Libelle Lekker')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten