Wortelpannenkoekjes

Aangezien een van mijn zonen absoluut geen vlees eet, vind ik het altijd leuk wanneer ik een vegetarisch gerechtje tegenkom dat ik ook kan combineren met vlees of vis voor de rest van het gezin. Deze wortelpannenkoekjes zijn tof om te maken; ze zien er leuk uit en ze zijn ook lekker! :)


Dit heb je nodig:
(voor +/- 12 koekjes)

500g wortelen
1 sneetje volkorenbrood
5 gedroogde abrikozen (liefst redelijk malse, bijvoorbeeld van Aldi)
1/2 eetlepel rozijnen
1 lente-uitje
1 eetlepel pijnboompitten
1/2 ei (1 ei klutsen en de helft ervan nemen)
1/2 eetlepel verse dille
1/2 eetlepel verse muntblaadjes
peper en zout
snuifje cayennepeper
plantaardige olie (om in te bakken)

Schil de wortelen en rasp de helft ervan met een grove rasp. Dat doe je best boven een mengschaal (groter dan het schaaltje dat je op onderstaande foto ziet ;)).

Stoom de andere helft gaar. Ik deed dit in mijn magnetron-stoommandje. Je kan ze natuurlijk ook gaar koken, maar dit duurt natuurlijk wel wat langer en dan behouden ze iets minder smaak. Laat ze in ieder geval goed uitlekken. Prak de gestoomde/gekookte wortelen met een vork fijn.


Verkruimel met je vingers het sneetje brood bij de geraspte wortelen.


Snijd het witte deel (en een klein stuk van het groene deel) van de lenteui in schijfjes. Snijd de gedroogde abrikozen en de rozijnen in stukjes.

Voeg dan de geprakte wortelen, de schijfjes lenteui, de stukjes abrikoos, de stukjes rozijn, de pijnboompitten, het halve ei, de dille en de munt (fijngeknipt of -gesneden), wat peper en zout en een snuifje cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar. Met je handen kun je het best alles tot een samenhangend geheel kneden.


 
Vorm +/- 12 platte ronde koekjes van het mengsel.
 
 
Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de koekjes hierin zo'n vier à vijf minuten per kant tot ze goudgeel gebakken zijn. Laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier.
 
Smakelijk!!!
 



(recept uit magazine Delicious)

Reacties

Populaire posts