Hindesteak met een bospaddenstoelen-perenmengeling en knapperige aardappelchips

Het wildseizoen is volop aan de gang en naar goede gewoonte maken mijn man en ik dan maar al te graag geregeld een stukje wild klaar. Een van onze favorieten is zonder twijfel hinde en dit zeer simpele receptje viel hier zeker in de smaak!


Dit heb je nodig:
(voor 2 personen)

2 hindesteaks
4 à 5 aardappelen van gemiddeld formaat (geen bloemige)
150g bospaddenstoelen
1 redelijk harde peer
4 eetlepels wildfond (uit bokaal, bijvoorbeeld van Lacroix)
enkele blaadjes verse peterselie ter decoratie
peper en zout

TIP: lees eerst het recept goed door want je dient vaak al met een volgende stap te beginnen terwijl een vorige nog niet helemaal is afgerond. Het gerecht is in principe redelijk snel klaar, maar je dient wel wat tegelijk te doen wil je alles lekker warm op je bord krijgen.
Een in de oven voorverwarmd bord is hier trouwens ook handig!


Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes. Dit lukt het best met een mandoline, maar een rasp met langwerpig mesje kan ook handig zijn en eventueel lukt het met de hand ook wel. Dep de aardappelschijfjes wat droog met een schone theedoek of met een velletje keukenrol.

 
Verwarm de friteuse voor op 160°C.

Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.


Verhit een pan zonder vetstof en bak hierin al roerend de paddenstoelen ongeveer een minuut. Voeg dan de peerblokjes toe en laat alles zo'n 7 minuten bakken op een zacht vuurtje. Kruid de mengeling tenslotte met een beetje peper en zout.


Verhit ondertussen in een andere pan ongeveer 10g boter. Ik nam hiervoor een deel bakboter en een deel gewone boter. Bak de hindesteaks hierin enkele minuten (aan alle kanten). Ze mogen nog vrij rood zijn binnenin dus ze hoeven niet zo lang op het vuur te staan. Een dik stuk mag uiteraard iets langer in de pan dan een dunner stuk vlees.


Terwijl het vlees in de pan ligt, bak je ook de aardappelschijfjes ongeveer 1,5 minuut in de op 160°C voorverwarmde oven. Licht ze even omhoog terwijl je de friteuse verder verwarmt naar 180°C en laat ze dan weer bakken tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Dit duurt slechts enkele minuten.


Terwijl de aardappelschijfjes weer in de friteuse liggen en het vlees goed gebakken is, neem je het vlees uit de pan en houd je het goed warm gewikkeld in een stuk aluminiumfolie. Zet de pan nog niet weg!

Giet 1 eetlepel water en de wildfond in de pan van het vlees. Laat dit heel even opkoken en roer er dan een klompje boter door.


Leg de groenten, de (uitgelekte en met wat keukenrol afgedepte) aardappelchips en de streaks op de borden. Giet wat saus over het vlees en leg enkele peterselieblaadjes op de paddenstoelen-perenmengeling.

Smakelijk!!



(gebaseerd op een recept uit 'Simply You', magazine van Carrefour)

Reacties

  1. Joris Van der Linden13 november 2012 om 13:05

    ziet er bijzonder lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. idd veel tegelijk maar wel doenbaar denk ik?? :-)
    ik ga het zeker eens proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts